BBB: billen, benen, bikini!

Of badpak natuurlijk. Maar hé, de eerste rokjesdagen hebben we al weer gehad en wat is het fijn weer deze week. Dat betekent: blote benen en open tenen! En waarschijnlijk uitkijken naar een heerlijke zomer. Zou die net zo warm worden als afgelopen jaar…?

Of je nu een rokjesmens of broekenmens bent, op warme dagen je blote benen kunnen laten zien; het is een dingetje… Ze zijn óf te wit, te kort, te stevig of te dun. Of we vinden onze knieën niet mooi. Kortom, niemand heeft de perfecte benen. Of billen. Toch vinden we die van een ander altijd geschikter voor de korte rok of broek. “Ja maar jij kan het hebben,” hoor je jezelf dan zeggen.

Wees trots!
Dames, laten we dit zomerseizoen al onze zorgen en vooroordelen over onze benen en billen opzij gooien en trots zijn op ons onderstel. Als we altijd lange broeken blijven dragen, worden we nooit bruin, en in een lange broek lijken we echt niet ineens smaller of langer. Je hebt wat je hebt en het hoort bij jou. Hoe mooi is dat?

In de maand april hebben we er bij Fit2b weer extra aan gewerkt. Met gerichte oefeningen voor de billen en de benen, en met extra aandacht voor deze spiergebieden in de groepslessen. Sterke benen en billen zijn belangrijk voor een goede houding, extra uithoudingsvermogen en meer comfort bij staande beroepen, bijvoorbeeld in de zorg. Maar juist als jij een zittend beroep hebt, is die extra aandacht voor je benen en billen ook belangrijk. De been- en bilspieren zijn grote spieren en ze verbranden dus veel energie. Nóg een goede reden om je benen extra aandacht te geven.

Squats en rises
Het hoeft niet moeilijk te zijn. Pak vaker (of altijd) de fiets voor korte stukjes, loop na het eten een half uurtje lekker een rondje door het dorp. Gezellig met je partner, je kinderen en wie een hond heeft, die moet er toch op uit.
Thuis zou je tussendoor gewoon eens 15 squats kunnen maken: ga voor je bank staan, trek je navel stevig in en raak 15 keer met je billen zachtjes de rand van de zitting aan en kom dan weer op. Niet volledig gaan zitten.
Of tijdens het koken of poetsen kun je er eens aan denken op rustig, hoog op je tenen te komen en rustig je hakken weer te laten zakken. Herhaal 20x en kom steeds zo hoog mogelijk op je tenen en zo rustig mogelijk weer terug. Iedere dag deze extra oefeningen en jouw benen en billen worden super sterk.

Het team van Fit2b staat graag voor je klaar als je vragen hebt hierover. Of als jij met andere specifieke vragen zit. Ook op het gebied van voeding kunnen wij je adviseren.

Laat die zomer maar komen! Mijn bikini hangt in het zicht, als een reminder voor mijn dagelijkse oefeningen. Doe jij met me mee?

Groetjes Judith

Contact

Tel:
+31 6 41 619 214

E-Mail:
info@fit2b.nl

Adres:
Bong 29
5991 EA
Baarlo

Onze Algemene voorwaarden

Open op afspraak

Fit2B © 2021 Alle rechten voorbehouden. |  Remmedia Webontwerp