Als ik het maar niet in huis heb…..

Regelmatig hoor ik van de dames en heren die graag wat slanker door het leven gaan dat de snacks voor het oprapen liggen. Had ik het maar niet in de kast liggen….nu ik weet dat daar wat lekkers ligt ga ik voor de bijl. En meestal zijn dat geen gezonde snacks…Op een wat gevoeliger moment pakken we wat voor handen ligt en dat is vaak te veel. We leven in een land waar alles snel voor het oprapen ligt. Vooral suiker levert ons goedkope en teveel brandstof. Helaas kan het lichaam weinig suikers opslaan en worden alle overgebleven suikers omgezet tot vet. Dit vet gaat zitten op de plek waar jij het niet wil! Op je dijen, heupen of buik. De helft van de Nederlanders eet te veel suikers en vetten.
Hoe zit het dan met de eiwitten? Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam. Onze botten, huid, organen en spieren worden opgebouwd uit eiwitten.
Waar vinden we eiwitten in? Eiwitten zitten in yoghurt, kwark, eieren, vlees, vis, noten en kaas maar ook in peulvruchten. Het kost ons lichaam meer energie om eiwitten te verbranden dan andere voedingstoffen. Eiwitten verzadigen goed.
Bij mensen die te dik zijn geworden beperken de eiwitten het verlies van spiermassa, zeker in combinatie met een spierkrachttraining. Dus eiwitten leveren een bijdrage bij het afslanken! Mijn advies eet minder koolhydraten en vetten en meer eiwitten.
Dus het hele eiereten is, heb genoeg eiwitrijke snacks in huis, zodat als je wat pakt het een gezonde keus is.
Hieronder een aantal voorbeelden:
augurkje omrolt met rookvlees
gekookt ei met een snufje zout/paprikapoeder
asperge met gekookte ham\
komkommer met plakje ei of stukje fetakaas
selderij stengel met philadelphia light
plakjes gerookte kipfilet
gerookte zalm met ei
Smakelijk!

Contact

Tel:
+31 6 41 619 214

E-Mail:
info@fit2b.nl

Adres:
Bong 29
5991 EA
Baarlo

Onze Algemene voorwaarden

Open op afspraak

Fit2B © 2021 Alle rechten voorbehouden. |  Remmedia Webontwerp