Home

balletstudio-susan
Wil jij ook een prachtige danseres worden? Kom dan meedoen aan onze klassieke balletlessen. De lessen worden gegeven door balletdocente Susan Kruisheer-Seyrich, in Balletstudio Susan, gevestigd in Panningen op de Markt (ingang naast Hema).

Kom ontdekken hoe leuk en mooi dansen kan zijn. Jezelf uiten door bewegen is een kunst. De lessen worden gegeven volgens de methode van de Royal Academy of Dance (RAD). De RAD is het grootste dansopleidingsinstituut in de wereld. Voor veel kinderen is het een stimulans om ergens naar toe te werken. Daarom worden er jaarlijks in Balletstudio Susan eigen balletexamens afgenomen. Er zijn 10 niveau`s. De leerlingen worden beoordeeld door een onafhankelijke dansdocent. Ook krijgen de leerlingen om het jaar de kans om ervaring op te doen in een grootse voorstelling in DOK6 Theater.

Susan volgt bij- en nascholingscursussen voor dansdocenten bij onder andere de Royal Academy of Dance. Op deze manier krijgen alle kinderen altijd les volgens de nieuwste inzichten en methodes.

Je kunt al beginnen met ballet vanaf 3 jaar.

Getalenteerde leerlingen kunnen beroepsexamens doen van R.A.D (Royal Academy of Dance) Hiervoor werkt Balletstudio Susan samen met Dorris Titulaer. Samen hebben zij zeer veel ervaring en Dorris is registered teacher en mentor van de R.A.D. Balletstudio Susan heeft inmiddels al meerdere leerlingen opgeleid die nu dansen bij verschillende academies in binnen en buitenland.

Bel Susan Kruisheer – Seyrich 06 41 61 92 14 voor een proefles en kom een keer gezellig mee dansen!

Preschool ballet

3-4 jaar
Dit is een voorbereidende dansles met veel aandacht voor ruimte, ritme, spel en motorische vaardigheden. Met verschillende materialen zoals ballen, hoepels, linten en muziekinstrumentjes bereiden we de kinderen en hun bewegingsmogelijkheden voor op het later klassieke ballet. We dansen met name op klassieke muziek in balletkleding waarin de danseressen zich zelf voelen stralen. Plezier staat voorop in deze les!

Primary

5-7 jaar
In deze lessen gaan we al echt aan de slag met technieken die nodig zijn bij klassiek ballet. Oefeningen voor kracht in de voetjes, soepele armen en zachte handen worden afgewisseld met spring oefeningen en ritme. Gebruik van de ruimte om je heen en het samen dansen staan centraal. Vanaf nivo Primary is er de mogelijkheid om een balletexamen af te leggen.

Grade 1 t/m Grade 3

8-11 jaar
De klassiek ballettechnieken worden steeds belangrijker. Houding, voeten gebruik, uitdraai, balans en lenigheid worden in verschillende oefeningen getraind. Zowel aan de balletbarre als ook in het midden ( de center) worden exercises gedanst. Daarnaast leren ze met caractereschoenen en rok te dansen. Er wordt veel aandacht besteed aan een correcte houding en gebruik van het lichaam. Aan het einde van Grade 3 wordt gekeken of de leerlingen voorbereidende spitzenlessen kunnen gaan volgen en of men eventueel door wil en kan naar de voorbereidende beroepsopleiding.

Grade 4 en Grade 5

12+ jaar
Deze lessen zijn een vervolg op de Grade 3 en 4. In deze lessen leren de leerlingen om te dansen met softpoints (zachte spitzen) zodat de voeten goed getraind worden om later op points te kunnen dansen. De oefeningen worden complexer en langer en vragen meer techniek. Vanaf deze grades zijn meerder lessen per week verplicht!

Grade 6 t/m Grade 8

14+ jaar
Deze lessen zijn voor danseressen die heerlijk willen dansen en grotere combinaties en veel complexere oefeningen willen doen. Veel werken op de diagonaal en uitdagende oefeningen komen aan bod. Ook worden vele dansen als duo`s gedaan.

Beroepsexamens

vanaf 12 jaar
Wil je echt verder in klassiek ballet en daar ook eventueel je beroep van maken dan zijn deze lessen voor jou. Mits je lichaam daar geschikt voor is. Het is een zeer intensief programma. Ben je geschikt om aan deze lessen mee te doen dan ben je verplicht om minimaal 3 x per week klassieke lessen te volgen zodat je kracht, core stabiliteit, balans en alle ballettechnieken goed getraind worden. Dit zijn zeer technische lessen zodat je goed voorbereid wordt op eventueel een opleiding in het dansvakgebied.

Discovering Repetoire

Voor alle leerlingen vanaf 14 jaar is er de mogelijkheid om minimaal 1 x per week dit programma te volgen. Het is een 2 jarig traject waarin je voorbereidende oefeningen krijgt om uiteindelijk een dans uit een van de volgende bekende balletten te kunnen dansen: Coppelia, Notenkraker of Giselle. Heerlijk dansen met wisselende oefeningen.

ballet-volwassenen-panningen
Ballet voor volwassenen.

28-70 jaar
Heb jij vroeger als kind aan ballet gedaan of altijd al willen dansen als een danseres? Dan is dit je kans! Kom gezellig meedoen met een klassieke les voor volwassen met goed te volgen oefeningen aan de barre en mooie ports de bras en dansjes in de center. Wil en kun je wat meer dan volg je de andere les voor volwassenen. Daar zijn de oefeningen wat complexer en dansen we ook op points.
Ballet en gezelligheid gaan samen. Niets moet maar we werken gewoon fijn aan een goede houding en souplesse en hebben hebben veel plezier aan het samen dansen op prachtige muziek!

Balletstudio Susan:

- kinderexamens 6 -14 jaar
- beroepsexamens R.A.D (Royal Academy of Dance)
- voorstellingen in theaters

Wil je een proefles volgen, neem dan contact op via info@balletstudiosusan.nl